Forum o Football Managerze
Piszcie tu o swoich najlepszych transferach w Football Managerze 2007.
Schemat
Imie i nazwisko :
Początkowy klub:
Narodowaść :
Kupiłem za :
Pa :
Ca :
Opis :
Uwaga : Zawodnik nie może mieć ceny rynkowej powyżej 10 Mln E. Wartość podajemy w Euro. Talent nie może mieć więcej niż 28 lat.
Cena Rynkowa :0 E.
Kupiłem za :725 tys.E.
Pa :148
Ca :110
Kim Jaggy Jest lewym obronca (O PL).Zaliczyl kilkanascie meczy w mlodziezowej reprezentacji Szwajcarii.W swoim klubie jest niedocieniany na poczatku gry jest wart 0 E. mozna go zabrac nie pytajac o zdanie jego klubu .Niestety w takiej sytuacji trzeba zaplacic ekiwalent za wyszkolenie ktory wynosi 725 tys.E.Jezeli grasz klubem z Championship ten zawodnik jest stworzony dla ciebie z checie zasili towje szeregi jego PA moze nie jest zbyt wysokie , lecz w czasie gry moze ulegnac zmianie wiec moze sie okazac wiekszym talentem niz Marcelo czy Gareth Bale.Macie moja rekomendacje tego mlodego Szwajcara.
Gram pierwszy sezon Legią i jestem na półmetku.
Dawid Janczyk jest niesamowity, 21 meczy i 24 bramki,
Artur Jędrzejczak jego parametry może nie rzucają na kolana, ale bardzo dobrze sobie radzi na środku obrony, jak na razie wchodzi z ławki, bo na środku obrony mam Adriana Napierałe z Jagiellonii Białystok i Kirilla Pavlyucheka bardzo tani chętnie przyjdzie za nie wielkie pieniądze nawet polską ligą nie pogardzi. W pomocy Sebastian Szałachowski, który często łapie kontuzje, ale ma godnego zmiennika w osobie Mikhaiła Afanasieva. Właściwie to trudno powiedzieć który z nich jest lepszy. No i do tego staram się jeszcze pozyskać Shermana Cardenasa - to chyba największy talent w całej grze i niedługo będo się o niego bić czołowe kluby europejskie. Na lewe skrzydło Kamil Radulj lub Piotr Petasz. Ofensywny pomocnik: Sebastian Zuniga, Vecchio lub Jose Sosa. Do ataku Korzym jest dobry, Hirsz, Grosicki, Torje (raczej kolejny prawy pomocnik), Nicolas Millan. No i oczywiście Jakub Błaszczykowski równie dobry jak w rzeczywistości tylko ciężko go wyciągnąć z Wisły.Do tego warto jest pomyśleć nad treningiem, wtedy jest szansa ze będą z nich zawodnicy klasy światowej, tacy jak Janczyk u mnie. Wystarczy ze dotknie piłkę i bramka. I nie ważne jest czy znajduje się w polu karnym czy na 20 czy 30 metrze.
Przydomek : Arlon
Cena rynkowa : 500 tyś Ł
Kupiłem za : 250 tyś Ł
Pa : Losowe
Ca : losowe
Arlon jest zawodnikiem Sao Paulo. Nie trudno go z tamtąd wyciągnąć. Świetnie gra głową 16 oraz jest bardzo szybki 18. Polecam do średniaków 1 ligi.
Reprezentant Rezerw
IMIĘ I NAZWISKO: Sherman Cardenas
KLUB: Bucaramanga
NARODOWOŚĆ: Kolumbijczyk
CENA RYNKOWA: 0 Ł
KUPIŁEM ZA: 750 tys.(rekompensata)
PA:-9
CA:133
OPIS:
Wielce utalentowany zawodnik z Ameryki Południowej. Bez problemu przechodzi do większych klubów takich jak Liverpool
czy Valencia. Z czasem jeden z najlepszych zawodników w grze. Mnóstwo asyst i goli. Świetnie strzela z dystansu(17), gra z pierwszej piłki(15), podania(15) oraz technika(również 15). Cechuje go też wysoka lojalność(16).
Imie i nazwisko: Gabriel Paletta
Pozycja: środek obrony
Narodowość: Argentyńczyk/Włoch
Klub: Liverpool
Cena rynkowa: 2,4 mln
Kupiłem za 3 mln
Opis:
Niesamowity środkowy obrońca. W moim Espanyolu wespół z Pavonem tworzą środek niemal z marzeń!!! W pierwszym sezonie, gdy był jeszcze wypozyczony z The Reds, razem z Michaelem Mancienne stanowił najlepszy środek obrony ligi!!! W dużej mierze dzięki nim zdobyłem mistrzostwo
Imie i nazwisko : Erwin Avalos
Początkowy klub:Cerro Porteno
Narodowaść :Paragwajczyk
Cena Rynkowa :200 tys.
Kupiłem za : 850 tys
Pa :169
Ca :143
Opis :Potężnie zbudowany napastnik z Paragwaju. Znakomity snajper. nadaje sie do polskiej ligi dzieki temu ze ma wysokie atrybuty fizyczne. W mojej Wiśle był królem strzelców Ligi Mistrzów w 2012 roku. polecam
Imię i Nazwisko: Michel Schmoller
Początkowy klub:Figueirense FC
Narodowość:Brazylia
Cena Rynkowa:240 tyś. €
Kupiłem za: 320 tyś. €
PA: -9
CA:105
Kiedy szukałem "zapchajdziury" do Wisły Kraków znalazłem tegoż Brazylijczyka. Z początku byłem pewien, że nie przejdzie jednak był pewny co do tego, że chce zmienić klub. Udało mi się.. Ponieważ sprzedałem Mauro Cantoro potrzebowałem rezerwowego który mógłby zastąpić "Sobola" w razie kontuzji, a wiedziałem, że to się rzadko zdarza ale lepiej dmuchać na zimne.. No i w PIERWSZEJ KOLEJCE Sobolewski złamał nogę.. NO I CO TERAZ!! Taki cienias na defensywnego pomocnika, który może grać takzę w środku obrony bo jego pozycje to Obrońca środek oraz Defensywny pomocnik środek.. No i już po dwóch meczach wiedziałem, że zbyt pochopnie go oceniłem.. BYŁ GENIALNY!! Po 10 meczach był wart 1mln 300tyś €!! Miał niewiarygodną średnią 9.18 i dwa gole na koncie a asyst... 7!! Cóż będę więcej opowiadał.. ŻYCZE ŻEBY U WAS TAK SAMO GRAŁ!!
Stephen Maginness - Irlandia pół. - 19 lat - N - Lurgan Celtic - 0 € - CA: 65 PA: 75
Mateusz Cieluch - Polska - 19 lat - OP PŚ, N Ś - Jagiellonia
Krzysztof Filipek - Polska - 21 lat - OP PŚ - Śląsk Wrocław - 400 tys. zł
Imię i Nazwisko: Vincenzo Palmeri
Rok urodzenia: 25.12.1991 r
Klub: FC Bruksela
Narodowość: Belgia
Preferowana noga: Tylko prawa
Pozycja: Bramkarz
CA: 75
PA: -8
Wartość: 0 euro
Imię i nazwisko: Lukas Sinkiewicz
Klub: FC Koeln
Narodowość: Niemcy
Pozycja: OŚ
Preferowana noga: prawa
CA: 131
PA: 160
Wartość: 3.5 mln. euro
Imię i nazwisko: Ever Guzman
Klub: Morelia
Narodowość: Meksyk
Pozycja: N
Preferowana noga: prawa
CA: 105
Wartość: 2 mln. euro
Imię i nazwisko: Mady Panandetiguiri
Klub: Lokerem
Narodowość: Burkina Faso
Pozycja: O/DBP/OP PL
Preferowana noga: obie
CA: 114
PA: 130
Wartość: 220 tys. euro
Imię i nazwisko: Verdan Corluka
Klub: Dinamo
Narodowość: Chorwacja
Pozycja: O PŚ
Preferowana noga: obie
CA: 153
PA: 178
Wartość: 1.7 mln. euro
Imię: Gerson Baca
CA: 100
PA: 151
Klub: Olimpia (HON)
Narodowość: Honduras
Pozycja: OP PLŚ
Imię i nazwisko: Leonel Nunez
Klub: Argentinos
Narodowość: Argentyna
Pozycja: OP/N Ś
Preferowana noga: Prawa
CA: 122
PA: 155
Wartość: 100tys. euro
Imię i nazwisko: Martial Riff
Klub: Sochaux
Narodowość: Francuz
Pozycja: OP L
Preferowana noga: lewa
CA: 80
Wartość: 0 mln
Data urodzenia: 22.2.1990
Junior
Imie i nazwisko : Kirill Pavlyuchek
Początkowy klub: Dynamo Mińsk
Narodowaść : Białorusin
Cena Rynkowa : 200k
Kupiłem za : 400k funtow
Pa : 160
Ca : nie pamietam
Opis : Moim zdaniem jeden z najlepszych obrońcow w grze...zajebisty po prostu:D
Imie i nazwisko : Odoji
Początkowy klub: Wichren
Narodowaść : Nigeria/Bułgaria
Cena Rynkowa : 300k
Kupiłem za : 300k
Pa : 138
Ca : ??
Opis : Moj bóg na lewej flance, troszku czesto lapie kontuzje ale wymiata niemilosiernie
Imie i nazwisko : Istvan Bank
Początkowy klub: Gyor
Narodowaść : Węgier
Cena Rynkowa : 120k
Kupiłem za : 250k
Pa : -7
Opis: Idealnie czyści pole...bajeczny DPŚ!!
Imie i nazwisko : Robert Hirsz
Początkowy klub: Lechia Gdańsk
Narodowaść : Polska
Cena Rynkowa : 0
Kupiłem za : 12k
Pa : -7
Opis : Wielki polski talent!!!
Imie i nazwisko : Pavel Mamaev
Początkowy klub: Toepedo Moskwa
Narodowaść : Ruski
Cena Rynkowa : 2,5mln
Kupiłem za : 4mln
Pa : -8
CA: ??
Opis : Taaaaaaaaaaaalent
Wiecej mi sie nie chce jak bedzie mi sie chcialo to wstawie:D
David Ospina
Athletico National
Kolumbia
Początkowa cena b. mała.
Wyciągnąłem go za pół miliona euro.
Nadaje się właściwie do każdego klubu: od średniaka Orange Ekstraklasy (najpierw trzeba jednak cokolwiek na niego uzbierać ale to inna sprawa) jak i do prawdziwego giganta, np. Bayernu Monachium. Bardzo szybko rosną mu statsy, przy dobrym treningu po kilku - kilkunastu miesiącach niemal wszystkie atrybuty ma 16 lub wyżej. Jeśli grasz jakimś lepszym klubem, najlepiej obsadzić go w roli zmiennika, jednak już pod koniec pierwszego sezonu spokojnie można na nim polegać i wystawiać go w pierwszej jedenastce. Wymiatacz po prostu.
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Ostatnio edytowany przez Gregorian (2007-06-10 18:16:01)
Junior
To jest Talent! Tylko dla Lepszych klubów. Arouca gra w Fluminense w lidze brazylijskiej. Mam do w Manchesterze United. Koleś robi nieziemską robotę na środku pomocy. Jeżeli potrzebujecie talentów do słabych lub mocnych klubów piszcie na gg 3203548. Pozdro
Imie i nazwisko : Ingo Enzenberger
Początkowy klub: Salzburg U-19
Narodowaść : Austria
Pozycja : OP/NS
Cena Rynkowa : 80 tys.
Kupiłem za : wychowanek gralem tym klubem
Pa : nie zwracam na to uwagi
CA: nie zwracam na to uwagi
Opis : poczatkowo slabe statystyki ale nie bierzcie ich pod uwage tylko dawajcie mu grac jak najwiecej. moze grac na prawym lub lewym ofensywnym pomocniku jak i na srodku pomocy jako rozgrywajacy
Wszystkie talenty niech będą wpisane według wzoru!!!!
Imie i nazwisko : Diego
Początkowy klub: Sao Paulo
Narodowość : Brazylia
Pozycja : P/ŚR
Cena Rynkowa : 0
Kupiłem za : 0
Pa : nie zwracam na to uwagi
CA: nie zwracam na to uwagi
Opis : Świetny młodziudki rozgrywający rodem z Brazylii. Rośnie nam drugi Andrea Pirlo.
Ostatnio edytowany przez ron@ldo (2007-06-20 15:32:53)